Malzemeler:
· 2 su bardağı
. pilavlık bulgur
· 3 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
· 2 adet orta boy
. kuru soğan
· 2 demet ebegümeci
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı:
Ebegümecinin saplarını kesip yapraklarını bol miktarda su olan bir kaba koyun ve öylece bekletin. Soğanları yarımay şeklinde doğrayın.
Tereyağını ve soğanı bir tencereye koyup sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Suyunu süzdürdüğünüz ebegümecini ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
Bulguru da ekleyip et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpip karıştırın. Orta ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp dinlendirin. Karıştırarak servise sunun.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder