Malzemeler (6 kişilik):
1 kilo ıspanak
1 çaybardağı ince bulgur
300 gram balık fileto
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
Yapılışı:
Öncelikle bir tencereye balık filetosunu koyup üzerine rendelenmiş soğanı, tereyağını ve çok az suyu ekleyip pişirin. Sıcakken içine ince bulgur ekleyip kapağını kapatın; bulgur balığın suyunu ve buharını çekip şişsin. Daha sonra bu karışımıderinbir kabın içine alın. Baharatla harmanlayın. Biraz soğuyunca içine yumurtayı ekleyip mikserden geçirin. Aynı işlemi elle ezerek de yapabilirsiniz. Bumacun kıvamındaki karışımdan büyük köfteler yapın. Yıkanmış ve sapları temizlenmiş ıspanak yapraklarıyla köftenin her yerini sarın. Tencereye dizip üzerine az miktarda su ilave edin ve kısık ateşte buharda pişirir gibi pişirin. Servis yaparken sarımsaklı yoğurtla da süslenebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder