Çerkez Çorbası

Malzemeler:

1 bardak mısır
1 bardak aşurelik buğday
1 bardak yoğurt
2 yumurta
Sıvı Yağ
Biraz tavuk eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz


Hazırlanışı:

1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday, akşamdan ıslatılarak haşlanır. Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dakika kavrulur. Üzerine kaynar su konulur. Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlanan karışım, çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Diğer tarafta ise bir miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek birkaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra dinlendirilip servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers