Böğürtlenli turta


Malzemeler:

125 gr tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 kahve fincanı soğuk su
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un




Dolgusu için:

750 gr böğürtlen
2/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
Pudra şekeri


Hazırlanışı:

Hamur için tereyağı, vanilya ve şekeri geniş bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları ve soğuk suyu ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurduktan sonra streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamurun 1/3’ünü ayırın ve yağlı kağıt arasında incelterek açın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve hamuru içine yerleştirin. Böğürtlenleri geniş bir kaba alın içine şeker, vanilya ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Hamurun içini bu harçla doldurun. Kalan hamuru uzun şeritler halinde üzerine serin. 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

1 yorum:

Yorum Gönder

Followers